(022) 911-111
Solicită apel
Sună

22.06.2020, 12:42

HDCVI 6.0 - 4K în timp real și extinderea funcționalităților inteligente

Cu câțiva ani mai devreme, industria de securitate s-a confruntat cu o provocare tehnică legată de tranziția pe scară largă a sistemelor de supraveghere video de la analogice convenționale la formate analogice de înaltă definiție. De atunci, cererea pentru camere de înaltă rezoluție a crescut semnificativ. Aceeași creștere a cererii este de așteptat pentru camerele cu suportul rezoluției 4K.

În 2012, compania Dahua a introdus tehnologia HDCVI proprie, iar de atunci, compania a continuat să-și consolideze statutul de lider tehnologic prin furnizarea de soluții moderne de performanță care acceptă o rezoluție înaltă, funcționalitate inteligentă și o mai mare comoditate și ușurință de utilizare pentru sistemele de supraveghere video. În 2020, Dahua Technology ne conduce în era HDCVI 6.0. Arhitectura formatului HDCVI a depășit așa-numitul ”gâtul sticlei” în capacitatea maximă de transmitere a fluxului informațional pentru rezoluții înalte, făcând camerele analogice Dahua capabile să ofere 25/30 de cadre pe secundă la rezoluție 4K. Această viteză era anterior disponibilă doar pentru sistemele de supraveghere video IP. Aceasta reprezintă un progres important și o creștere semnificativă a potențialului pentru formatul HDCVI.

 Era HDCVI 6.0

 Noutățile seriei 1800 recent lansate acceptă lucrul cu extinderea 4K în timp real și înscrierea pe registratorul video XVR, astfel oferind o calitate superioară a imaginii cu detalii fine într-un câmp vizual larg. Soluțiile HDCVI 6.0, datorită unui preț bun, vor ajuta la adoptarea rapidă a 4K la nivel global. În plus, camerele din seria 1800 pot fi echipate cu un microfon încorporat, care va permite de a transmite videoclipuri cu sunet de înaltă calitate prin cablu coaxial.

Datorită compatibilității înapoiate, camerele din seria 1800 sunt echipate cu o ieșire video auto-adaptivă care permite emiterea a 30 c/s în rezoluția 4K când este conectat la noile registratoare 4K Real-Time XVR, iar în cazul când sunt conectate la registratoarele vechi 4K XVR - 15 c/s. În acest fel, un sistem de supraveghere video existent poate fi modernizat treptat, fără costuri suplimentare.

Pentru a îmbunătăți performanța setului de funcțiuni inteligente, noile XVR vor fi echipate cu inteligență artificială avansată, care vor susține funcțiunile învățării profunde - SMD Plus, protecție perimetrală, recunoaștere a feței, căutare în metadate (persoană sau mașină). Sistemul inteligent din noile registratoare video este axat pe:

- precizia prognozei unui eveniment alarmant;

- reținere instantanee în timpul evenimentului;

- economisirea memoriei în depozite oferind în detaliu obiectivele căutate;

- protecția împotriva atacurilor hackerilor;

- îmbunătățirea confidențialității datelor

Având posibilități funcționale largi, HDCVI 6.0 oferă, de asemenea, un nivel ridicat de securitate cibernetică folosind algoritmi de criptare certificate de TÜV Rheinland și UL (Underwriters Laboratories).

Noile registratoare video sunt compatibile cu toate camerele HDCVI/TVI/AHD existente și acceptă, de asemenea, formatele CVBS și IP, astfel încât este posibil de a actualiza treptat sistemele de supraveghere video existente. Instalarea, configurarea și întreținerea sistemelor de supraveghere video bazate pe HDCVI 6.0 rămân aceleași, fără complicații.

Cu o actualizare a gamei până la 4K în modul timpului real și introducerea IA, cerința de stocare ar putea crește semnificativ. Pentru a rezolva această problemă, compania Dahua va emite tehnologia AI Coding, care va crește semnificativ nivelul de compresie al fluxurilor de date. În timpul codificării, tehnologia pune mai mult accent pe o persoană sau pe un vehicul - acest lucru ajută la îmbunătățirea calității de transmitere a fluxului de date, chiar în comparație cu codecul H.265. În același timp, AI Coding reduce viteza de transmitere a datelor dacă nu există o țintă reală în câmpul vizual al camerelor, ceea ce crește semnificativ eficiența procesării fluxurilor video și economisește spațiu în depozitul local.

Soluția complexă HDCVI 6.0 este complet compatibilă cu sistemele de supraveghere video IP. Clienții vor putea alege soluția potrivită pentru obiectul propriu, fără a fi legați de supravegherea video IP, iar ușurința de implementare a sistemului HDCVI va reduce semnificativ costurile forței de muncă.

 Domeniul de aplicare

 Datorită capacităților largi, HDCVI 6.0 poate fi aplicat la obiecte de diferite tipuri și dimensiuni.

În primul rând, în instalațiile care necesită supraveghere video cu ultra-înaltă definiție - în bănci, cazinouri, spații de depozitare, laboratoare și muzee. La astfel de obiecte, este foarte important de arătat fiecare detaliu în timp real și de obținut dovezi vizibile irefutabile în cazul unor evenimente alarmante.

În al doilea rând, locurile cu o concentrare mare de oameni și vehicule - intersecții, puncte de intrare în mari întreprinderi industriale, centre comerciale, parcări etc. Cu ajutorul inteligenței artificiale, este mult mai rapid și mai ușor să găsești o persoană sau un vehicul, deoarece IA poate memoriza trăsăturile distinctive ale fiecărui obiect de supraveghere.

În al treilea rând, locurile în care este necesar de a stabili propriile reguli de acces în funcție de listele albe și negre - magazinele de clasă ”lux”, propria casă privată sau o întreprindere restrânsă. HDCVI 6.0 va reacționa instantaneu la un oaspete VIP sau la un element nedorit pe baza informațiilor vizuale pe care le primește. De asemenea, a șasea generație acceptă audio legătură bilaterală de bună calitate pentru a transmite informații printr-un microfon către serviciul de securitate sau vizitator.

Compania Dahua Technology intenționează să introducă sisteme noi de supraveghere video bazate pe HDCVI 6.0 în acest an.