(022) 911-111
Solicită apel
Sună

22.06.2020, 11:40

Soluții Dahua pentru prevenirea și controlul epidemiei

Datorită răspândirii rapide a infecției cu coronavirus la nivel mondial, multe țări au luat măsuri de urgență pentru a preveni și combate pandemia COVID-19. În prezent, cele mai eficiente în locurile publice sunt purtarea obligatorie de măști, respectarea regulilor distanței sociale și prevenirea mulțimilor. Pe lângă soluția populară de imagistică termică pentru monitorizarea temperaturii corpului, compania Dahua Technology oferă o serie de alte soluții de înaltă tehnologie care pot preveni deja răspândirea infecției cu coronavirus și, în viitor, vor ajuta la controlul situației sanitare și epidemiologice în locurile publice.

Detectorul măștilor medicale împreună cu controlul fluxului de persoane face posibilă monitorizarea eficientă a respectării măsurilor de combatere a pandemiei în locurile publice. Această soluție este implementată pe baza camerelor video IP din seria WizMind 5 cu analize video încorporate care acceptă detectarea automată a feței și numărarea persoanelor. În același timp, capabilitățile avansate ale inteligenței artificiale din această serie permit nu numai găsirea fețelor în cadru, ci și determinarea celor șase atribute de bază ale acestora, inclusiv sexul, vârsta, expresia, precum și prezența sau absența ochelarilor, a mustăților și a unei măști medicale. Interfața web a camerei video poate arăta absența unei măști medicale în timp real și, dacă o astfel de cameră video WizMind are capacități active de izolare (disponibile pe unele modele), atunci aceasta poate semnaliza acest lucru cu o sirenă încorporată sau o lumină de fundal intermitentă. Aceeași alarmă este utilizată pentru a controla fluxul de persoane. De exemplu, într-un magazin, puteți urmări numărul de clienți în timp real și, atunci când este depășit un prag predeterminat, se poate declanșa o alarmă pentru a restricționa temporar accesul acestora și pentru a nu crea aglomerații în zonele de vânzare.

Pentru a controla respectarea regulilor distanței sociale, se recomandă utilizarea unei soluții bazate pe o cameră video IP cu 2 matrice IPC-HDW8341X-BV-3D, care aparține și liniei intelectuale Wizmind și are analize video încorporate. Acest model este capabil să urmărească distanța dintre persoane cu o precizie ridicată de până la 95% și să avertizeze despre încălcarea distanței setate, care, în funcție de cerințe, poate varia foarte mult de la 0,1 la 6 metri. Această cameră video oferă, de asemenea, capacități active de izolare, cum ar fi sirena încorporată și mesaje vocale programabile, precum și comunicații audio bidirecționale. Alte capacități ale inteligenței artificiale, includ numărarea automată a persoanelor care traversează o linie sau intră într-o anumită zonă, detectarea feței, violența și vagabondajul.

Pentru prevenirea răspândirii infecției pot fi folosite și camerele video IP panoramice WizMind  cu analiză video încorporată (de exemplu, PSDW81642M-A360), care pot fixa imediat mulțimile de oameni. O soluție cu astfel de camere video panoramice poate detecta o mulțime de o anumită dimensiune (maximum 1024 de persoane) pe o rază de până la 20 de metri de acestea, în timp ce se poate seta o valoare prag pentru numărul de persoane sau densitatea mulțimii, depășind care se va declanșa o alarmă.

Răspunsul eficient la amenințări și prevenirea acestora fac diferența dintre prudență și iresponsabilitate. Dahua & Technology, urmând sloganul său corporativ „Permiterea unei societăți mai sigure și a unei vieți mai inteligente”, dezvoltă și implementează soluții moderne de înaltă tehnologie pentru a asigura siguranța societății și a organiza viața într-un mod rezonabil.